petek, 7. avgust 2015

Učenje nemškega jezika

Zakaj naj bi se vaš otrok učil nemško?

Kaj bo moj otrok imel od tega?Učenje tujega jezika je izjemna naložba. Izplača se nam od trenutka, ko otrok začne v tujem jeziku govoriti prve fraze. Otroci se učijo novih socialnih veščin v praksi, spoznavajo drugačne življenjske stile in kulture in celo nove prijatelje v drugih državah. Če bodo vztrajali, se jim bodo zmeraj odpirala nova vrata z veliko boljšimi možnostmi v prihodnosti. Toda kar je najpomembnejše, doživijo uspeh.

 

Ali učenje nemškega jezika pomaga mojemu otroku pri razvoju? Učenje tujih jezikov spodbuja mišljenje in razvija možgane. Raziskave so pokazale, da so otroci, ki so se učili tujih jezikov, prej razvili intelektualne sposobnosti, kot tisti otroci, ki so začeli z učenjem šele kasneje ali tisti, ki se sploh niso učili tujih jezikov.

 

Kaj poleg tega učenje nemškega jezika še prinese mojemu otroku?Otroci, ki se učijo tujih jezikov so bolj odprti, tuji jezki jim pomagajo, da imajo več občutka za kulturo in razumevanje za drugače misleče. Jeziki so zelo pomembni za otroke, ki se udeležijo izmenjalnih programov in tiste, ki si dopisujejo z otroki po svetu.

Ali bo z znanjem nemščine moj otrok dobil službo? Učenje nemškega jezika odpira v vsakem starostnem obdobju neizčrpne možnosti v karieri, predvsem na evropskem tržišču, kjer zmeraj več delodajalcev ceni sodelavce z znanjem tujih jezikov. Znanje tujih jezikov kaže na fleksibilnost, prilagodljivost, samostojnost, sposobnost in zanimanje za druge kulture.

Kdaj naj moj otrok začne z učenjem nemškega jezika?
Čim bolj zgodaj bo začel, enostavneje bo! Tuj jezik bo tako postal „stalni spremljevalec v življenju“. Zgodnje učenje tujih jezikov pomaga otrokom razviti samozavest, izgubiti strah pred govorjenjem pred drugimi. Poveča zmožnosti koncentracije in izboljšuje slušno razumevanje. Otroci bolje razvijejo svoje osebnostne kvalitete, toleranco in družabnost. Poleg tega lahko znanje tujega jezika v življenju vedno znova obnovijo, nekako tako kot vožnjo s kolesom: ko se tega enkrat naučimo, nikoli več ne pozabimo.

UČNO GRADIVO 
ZA SAMOSTOJNO UČENJE NEMŠČINE Z REŠITVAMI



Ni komentarjev:

Objavite komentar