ponedeljek, 5. november 2012

MATURA NEMŠČINA

Izobraževalni center FIMA ZNANJE izvaja tudi tečaje in celoletno pripravo na maturo iz nemškega jezika.
 
Pred opravljanjem mature svetujemo, da se kandidati podrobno seznanijo z vsebino splošne mature. Program mature se iz leta v leto spreminja in obvezno je preučiti vse novosti, ki so objavljene v Maturitetnem katalogu za nemški jezik, ki je objavljen na spletni strani Državnega izpitnega centra– RIC http://www.ric.si/.
 
Kandidat se lahko odloči za preverjanje znanja na osnovni ali na višji ravni zahtevnosti. Preverjanje je ustno in pisno. Pisni izpit na posamezni ravni je enoten za Republiko Slovenijo in je ocenjen zunanje (zunanji ocenjevalci), ustni izpit pa notranje (šolska izpitna komisija).
 
V izobraževalnem centru FIMA ZNANJE izvajamo priprave na maturo iz angleškega in priprave na maturo nemškega jezika dijake 3. in 4. letnikov srednjih šol in gimnazij.
 
Program Priprave na maturo je namenjen vsem, ki želijo kar najbolje opraviti maturitetni izpit in se zanesljivo vpisati na želeno fakulteto. S tečajem lahko pričnete čez vse leto, pri čemer intenziteto in obseg priprav prilagodimo vsakemu posameznemu učencu predvsem glede na raven njegovega znanja, časa ki je preostal do preverjanja ter ravni maturitetnega izpita. Čas trajanja tečaja se tako giblje med 24 in 50 pedagoškimi urami.
 
Način dela:
Delo poteka načrtno, z gradivom (katalogi, preteklimi maturitetnimi izpiti, zbirkami nalog) Republiškega izpitnega centra ter vajami, ki so izbrane in pripravljene posebej za priprave na maturo.
  • analiza prejšnjih maturitetnih nalog
  • ponovitev določenih slovničnih struktur (tenses, passive voice, reported speech, relative clauses, if clauses, …)
  • vaje iz bralnega razumevanja, splošnega razumevanja jezika, slušnega razumevanja, pisanje pisem, pisanje esejev, …
  • priprave na ustni del mature: opisi slikovnega gradiva, pogovor o določeni temi, analiza dveh književnih del predpisanih za maturo
  • priprave za višji nivo mature: obravnava in analiza obeh predpisanih književnih del, pisanje eseja ki obravnava eno od obeh predpisanih književnih del
  • prilagoditev priprav na maturo posamezniku
  • dodatne vaje

Ni komentarjev:

Objavite komentar