sreda, 10. oktober 2012

Najprej učenje nemščine, nato delo v Avstriji/Nemčiji


Nemčija je napovedala zagon programa, v okviru katerega bo mladim brezposelnim Evropejcem omogočila učenje nemškega jezika in jim pomagala najti delo v največjem evropskem gospodarstvu. 

Nemška ministrica za delo ocenjuje, da program ni le izraz evropske solidarnosti, ampak bo Nemčiji tudi pomagal zapolniti vrzel, s katero se sooča na področju kvalificirane delovne sile. Vrednost programa je ocenila na 40 milijonov evrov.

V okviru programa se bodo zainteresirani kandidati najprej učili nemščine v svoji domači državi, nato pa jim bo Nemčija pomagala najti delo ali pripravništvo na svojem ozemlju. Pomoč pri odpravi jezikovne ovire bo po prepričanju nemške vlade primogla k premostitvi največje težave, s katero se pri iskanju dela v drugih državah Evropske unije srečujejo mladi Evropejci.

Program, ki naj bi sprva tekel dve leti, še mora prestati usklajevanje z nemško industrijo, delodajalskimi združenji in lokalnimi partnerji v državah, katerih državljani se ga bodo lahko udeležili. Letno naj bi pomagal več tisoč mladim.

Nemčija je država, ki se lahko v območju evra pohvali z najnižjo, 6,9-odstotno stopnjo brezposelnosti med mladimi, starimi manj kot 25 let. V drugih državah je brezposelnost med mladimi eden glavnih problemov; v Italiji na primer stopnja brezposelnosti dosega okoli 35 odstotkov, v Španiji in Grčiji pa presega 50 odstotkov.


VIR: siol.net STA, T. V.
 

Zgoraj so torej navedeni vsi razlogi za učenje nemščine. Pridite v FIMA ZNANJE, kjer vam bomo pomagali po najboljših močeh, da nemščina ne bo več problem. 
 
 
FIMA ZNANJE URESNIČUJE SANJE!

Ni komentarjev:

Objavite komentar