torek, 24. julij 2012

TEČAJ NEMŠČINE



Tečaj nemščine je primeren za vse, ki se želijo dodatno izobraziti v nemškem jeziku ali pa za osebe, ki so preveč zaposlene, da bi se dogovorile za fiksen termin in jim je ljubše sprotno dogovarjanje termina.

Tečaj nemščine poteka po dogovoru s kandidatom, ki nam predhodno predstavi svoje želje in namene, za katerega osvaja tuj jezik.

Tečaji nemščine se razlikujejo od posameznika do posameznika in so popolnoma prilagojeni kandidatu. Vnaprej pripravljena literatura je skrbno in strokovno pripravljena. Literatura obsega različna področja od slovnice, bralnega razumevanja, slušnega razumevanja, video lekcij, igranje dialogov do komunikacijskih uric, kjer beseda ne pozna meja.

Kakor ni nikoli prepozno za učenje novega jezika, tako tudi nikoli ni prezgodaj. Večina se nas je s tujimi jeziki spoznala z vstopom v osnovno šolo. A čemu čakati na šolske klopi, svojega otroka lahko spoznate z nemščino že prej. V našem izobraževalnem centru FIMA znanje izvajamo tudi tečaje nemščine za predšolske otroke. Ta oblika tečajev poteka v skupini, kjer se otroci z vrstniki družijo ob igri, petju in plesanju, hkrati pa bogatijo besedni zaklad v tujem jeziku - nemščini.


ponedeljek, 23. julij 2012

PREVAJANJE

Prevajanje besedila iz enega tujega jezika v drug tuji jezik je posebna vrlina, ki zahteva tako posluh za jezik kot tudi znanje tujega jezika.

Torej prevodi prevajalca, ki ima s prevajanjem ogromno izkušenj ter tudi dovolj ustreznega strokovnega znanja, so prava mojstrovina. Zakaj? Prevajalec ne le da mora znati tuji jezik, iz katerega ali v katerega prevaja, temveč mora prepoznati tudi slog pisca izvirnega jezika.

Kadar gre za prevajanje leposlovnih besedil – zlasti poezije, pa mora celo »priti piscu v glavo«. Vsi tisti, ki se torej ukvarjajo s prevajanjem raznih besedil, se zato nenehno urijo v jezikovnih veščinah in vsebinah, tako da so njihovi prevodi vedno strokovni in odlični.

Prevajanje najrazličnejših besedil, tako po vsebini kot tudi po obsegu, so vsakodnevni izziv strokovno usposobljenih prevajalcev. Vsako besedilo je nekaj posebnega, četudi sodi med področja, ki prevajalca niti najmanj ne zanimajo. Toda prevajalec svojega dela ne opravlja zaradi vsebine besedil, ki jih prevaja, temveč zaradi jezika, ki ga obvlada oziroma, ker mu je prevajanje v užitek.

NEMŠČINA

Razlogov za učenje kateregakoli jezika, tudi nemščine je veliko. Z učenjem vsakega tujega jezika si širimo besedni zaklad, komunikacijo v tujem jeziku in svoje izražanje ter hkrati krepimo možganske celice.

Z znanjem tujih jezikov pridobimo veliko dobrega in novega. Tukaj torej drži rek: " Več jezikov znaš, več veljaš!"

Ker je bližina Avstrije in Nemčije pomemben razlog za učenje nemškega jezika, se tako tudi lažje znajdemo v tujini. Z dobrim poznavanjem tujega jezika smo tudi samostojnejši na spletu, kjer je velik del informacij še vedno dostopen le v tujih jezikih, eden izmed najbolj zastopanih je ravno nemščina.

Tudi sicer je učenje nemščine lahko koristna naložba. Pomaga na poklicnem, izobraževalnem in vsesplošnem področju, saj je Nemčija vseeno blizu nas in je tudi močan strokovni jezik. Vse to potrjuje, da je znanje nemščine res vsestransko uporabno.

V kolikor ste zainteresirani za izobraževanje nemškega jezika, nas obiščite na naši spletni strani http://www.fima-znanje.b2b-group.net/ . Veseli bomo vsakega vašega obiska.

torek, 3. julij 2012

Učenje nemščine v "pasji vročini"

Kako se učiti jezika v tej "pasji vročini", je v teh dneh moje glavno vprašanje. Učenje nasploh v teh razmerah je zelo težavno, vroče nam je, nismo skoncentrirani, predvsem pa... naše misli nam uhajajo na morje. In rešitev?